Pyssel för barn och vuxna


Enkelt pyssel för barn

Det behöver inte vara svårt att pyssla. Samlas tillsammans kring köksbordet, barn och vuxna, och släpp fram skaparglädjen. Hämta tips till enkla pyssel från vår webbplats.

Barn har en naturligt skapande fantasi som kan ge de mest fantastiska resultat. Låt pysslandet ske på barnets villkor och iaktta barnets stora iver och lycka över att kunna forma och måla. Det är roligt för barn att sedan ge bort i present något de själva har gjort. Välj enkla pyssel som passar för åldern.

Trolldeg

Att arbeta i trolldeg passar lika bra för små barn, förskole- och skolbarn som för vuxna och äldre. Det går snabbt att göra degen och ingredienserna, salt, mjöl, har man oftast hemma. De yngsta kan få en kavel och pepparkaksformar att stansa ut figurer från. Tänk på att hålla koll på ugnen för att undvika brännskador.

Se våra tips på trolldegsfigurer

Papper, kartong och toarullar

Av papper kan man göra gratulations- och inbjudningskort, roliga hattar eller kungakrona/drottningkrona som dekoreras med paljetter och glitter, av toalettpappersrulle och silkespapper kan man göra smällkarameller eller bara måla ansikte på toarullen till en rolig gubbe.

Se våra tips på pyssel med papper

Kategori/er: 

Etikett/er: 

Inlagt av: 

Detta kanske intresserar dig