Pyssel för barn och vuxna

 

Enkelt pyssel för barn

Det behöver inte vara svårt att pyssla. Samlas tillsammans kring köksbordet, barn och vuxna, och släpp fram skaparglädjen. Hämta tips till enkla pyssel från vår webbplats.

enkelt pyssel för barn

Barn har en naturligt skapande fantasi som kan ge de mest fantastiska resultat. Låt pysslandet ske på barnets villkor och iaktta barnets stora iver och lycka över att kunna forma och måla. Det är roligt för barn att sedan ge bort i present något de själva har gjort. Välj enkla pyssel som passar för åldern.

Trolldeg

Att arbeta i trolldeg passar lika bra för små barn, förskole- och skolbarn som för vuxna och äldre. Det går snabbt att göra degen och ingredienserna, salt, mjöl, har man oftast hemma. De yngsta kan få en kavel och pepparkaksformar att stansa ut figurer från. Tänk på att hålla koll på ugnen för att undvika brännskador.

Se våra tips på trolldegsfigurer >> 

Papper, kartong och toarullar

Av papper kan man göra gratulations- och inbjudningskort, roliga hattar eller kungakrona/drottningkrona som dekoreras med paljetter och glitter, av toarullar och silkespapper kan man göra smällkarameller eller bara måla ansikte på toarullen till en rolig gubbe.

Se våra tips på pyssel med papper >>

Artiklar

Tips på pysselmaterial från naturen

Enkelt pyssel för barn

Trolla fram figurer med trolldeg

Jultraditioner

 

annons

Kontakt | Policy för cookies och dataskydd

 

Copyright © 2007 - 2022