Pyssel för barn och vuxna

Påskpyssel


Spräckliga ägg

Här påskpysslar vi med ägg - härliga spräckliga ägg som kan användas i olika påskdekorationer. Vi använder urblåsta ägg färgade av hushållsfärger och trollar sedan fram spräckliga mönster med hjälp av vanliga vattenfärger och en svamp. Alllt material finns att få tag på i en vanlig livsmedelsaffär. För en extra touch kan man sist måla på lite silver- eller guldfärgad akrylfärg.

Färga ägg med hushållsfärger

Dags för äggmålning? Färga först äggen i enhetliga färger med hushållsfärger. Det blir en fin grund att måla vidare på med vattenfärger eller akrylfärger. Givetvis kan man även behålla dem som de är. Det enda du behöver är hushållsfärger, ättika och ägg så klart. Hushållsfärgerna finns oftast bland bakprodukterna i livsmedelsaffären. Ättika behövs egentligen inte men gör färgerna klarare. Mixa gärna färgerna! Häll några droppar rött i den gula blandningen och du har genast orange. Häll några droppar blått i den gula färgen och du får en härlig limegrön färg.

Blåsa ur ägg för äggmålning

Att blåsa ur äggen innan man målar eller dekorerar dem är en förutsättning om man vill spara dem eller hänga upp dem i påskriset. Man sticker hål i äggets ändar, rör runt äggvitan och äggulan, skakar det kraftigt och blåser sedan ur allt innehåll.

Torkställning till målade ägg

Denna fiffiga torkställning till nymålade eller dekorerade ägg är superenkel att göra själv.

Påskägg till riset

Guldfärgade, glittriga påskägg

Dessa vackra påskägg klarar alla av att göra.

påskkort
Påskkort

Enkelt påskkort för barn.

Påskhare av toarulle

Glad påskgumma till påskriset

Påsk-kycklingar av flirtkulor

Söta kycklingar att dekorera med på påsken.

Kycklingar på rad

Påskägg

Vackert påskägg av papper som är enkelt att göra för de minsta.

annons

annons